tiistai 5. toukokuuta 2015

Glada vappen, bara vatten



Taas kerran vappu pyöräytti toukokuun ja yhä intensiivisemmän kesän odotuksen käyntiin. Vappua juhlittiin tänävuonna kuten edellisenäkin, Jyväskylän kirkkopuistossa hengailemalla. Ilmeisesti myös Savonlinnassa olisi jonkinlaista vappuvilskettä korkeakoulujen taholta järjestetty, mutta lähimmät ystävät suuntasivat muualle. Summa summarum, matkalippu Jyväskylään. Viime vuonna pukeutumiskaartiin liittynyt lakki sai nyt seurakseen myös opiskelijahaalarit, mikä vaikutti fiilikseen yllättävän paljon! Haalarionnellisuuden lisäksi vappu sisälsi hyviä ystäviä, naurua, skumppaa, pizzaa, munkkeja, MM-kisahuumaa ja loppujen lopuksi myös yllättävän limusiiniajelun.


Vapusta jäi kuitenkin käteen jotain muutakin. Nimittäin pieni morkkis huonosti syömisestä, juomisesta, liikkumisesta ja nukkumisesta. Nämä ovat kolkuttaneet takaraivossa jo muutaman viikon, mutta en ole antanut asialle sen suurempaa painoarvoa. Nykyinen arkirytmi - kolme päivää arkea ja neljä viikonloppua - päästävät helpolla: aina voi vedota viikonloppuun. Vapun jälkeinen morkkis toimi kuitenkin tällä kertaa liikkeellepanevana voimana: Tällä hetkellä motivaatio tuntuu olevan huipussaan!

Tämän hetken to do lista näyttää seuraavalta:

Syö terveellisesti. 
Ei herkuttelua (paitsi viikonloppuisin kohtuudella, ja tällä kertaa viikonloppu saa jäädä kaksipäiväiseksi!), paljon kasviksia, hedelmiä ja marjoja, ja ennenkaikkea säännölliset ruoka-ajat. Viimeinen on osoittautunut suurimmaksi heikkoudekseni - unohdan yleensä syödä ja sitten iskee makeannälkä.

Nuku tarpeeksi, tähtäimessä 8h/yö.
Tämä tuskin tuottaa ongelmia. Käyn yleensäkin ajoissa nukkumaan tekemisen puutteen takia, eikä tässä vaiheessa kevättä tarvitse edes nousta aikaisin - luennot ja demot alkavat pääsääntöisesti vasta 10 jälkeen.

Käy lenkillä tai liiku muuten.
Lenkkeily on alkanut innostaa aivan uudella tavalla auringonpaisteen myötä. Se on myös tehokas keino polttaa rasvaa, mikä motivoi harmainakin päivinä. Kesäkunto (vuonna 2052), täältä tullaan!

Venyttele päivittäin.
Aineenvaihdunta tehostuu, selluliitti häviää, kroppa on terveempi, ja hei, onhan se nyt kivaa olla notkea!

Juo vettä vähintään 3 litraa päivässä
Aineenvaihdunta tehostuu edelleen, minkä lisäksi vesi tekee ihmeitä iholle. Minulla on lähes aina vesipullo mukanani. Näin vedenjuonnista tulee huolehdittua, ja juodun veden määrästä pysyy kärryillä.

Katsotaan, mihin näillä päästään!
XOXO, Emma

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti