keskiviikko 29. huhtikuuta 2015

Erätaika 2015

 Näin ennen kuukauden vaihtumista ja vappuhulinoita on hyvä palata vielä hetkeksi viime viikonlopun tunnelmiin. Ja ei, en puhu nyt Bloggers' Inspiration Daysta, vaan hieman maanläheisemmin Kuopiossa järjestetyistä Erätaika 2015 messuista. Itse seisoin perjantaista sunnuntaihin tiskin takana jakamassa ilmisia koiranruokanäytteitä.



Monien korviin erämessut kuulostavat varmasti hyvinkin tylsältä tapahtumalta - eivät ainakaan miltään blogigaaloihin verrattuna. Kolmien messujen kokemuksella voin kertoa, että sitä ne eivät ole. Tietenkin välillä tulee hetkiä, jolloin samojen litanioiden ja mainospuheiden latelu kyllästyttää, naama tuntuu kramppaavan liiasta hymyilystä ja keitettyjen spagettien uskoisi kantavan paremmin kuin jalat. Hyviä hetkiä on kuitenkin paljon enemmän. 



Yöt hotellissa ja päivät ständin takana eivät tosiaankaan ole minulle tavallista elämää, joten työsuhteesta huolimatta messut ovat irtiotto tavallisesta elämästä. Viime kesän erämessut Riihimäellä ja viikonlopun messut Kuopiossa ovat opettaneet minulle valtavasti - ennenkaikkea itsestäni. Lisäksi rakastan ihmisten tapaamista. Välillä tulee tylyjä kommentteja, välillä rakkaudentunnustuksia. Tutustuu uusiin ihmisiin, ja vanhojen tuttujen kohtaaminen tuntuu luksukselta. Jos oman työpisteen takaa kerkeää hetkeksi livahtamaan, on messuilla valtavasti näkemistä. Ja syömistä.



Päällimmäinen syy lähteä tällä kertaa mukaan oli kuitenkin kohdekaupunki. Kuopio. Rakas Kuopio. En ole käynyt siellä kertaakaan sen jälkeen kun muutin sieltä viime kesänä pois. Alkujaan inhosin asua siellä, mutta aloin pitämään kaupungista sitä enemmän, mitä lähempänä muuttopäivä oli. Lopulta minun oli myönnettävä, että osa sydämestäni jäi todellakin sinne. Ja hei, minä olin ständillämme ainoa, joka voi hyvällä omalla tunnolla väittää itseään savolaiseksi! Minut taidettiinkin palkata mukaan tulkiksi.


Veri vetää takas aina minut Kuopioon ♫

2 kommenttia:

  1. tuo viimenen kappale varsinkin sai mut hyvälle tuulelle. :')
    en tiiä johtuuko sitten siitä että just tiistaina ajattelin kuinka ennen inhosin siilinjärveä ja halusin pois, mutta nyt voin onnellisena sanoa rakastavani sitä hetki hetkeltä vaan enemmän vaiko siitä että oon täällä keskisuomessa asuessani tajunnu oikeasti olevani savolainen henkeen ja vereen enkä siitä muuksi muutu! mutta jokatapauksessa tuo biisi on sun käynnin jälkeen soinut aikalailla päivittäin mun listalta koska savo ♡

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se on jännä miten mielipiteet paikkakunnistakin voi heitellä tolleen. Ehkä siitäkin voi syyttää savoo ja kieroa savolaisuutta tai jotain :D. Ja se on huikee biisi ;)

      Poista