maanantai 22. kesäkuuta 2015

Vapaus

Käsi ylös kaikki, jotka viettivät niin hyvän juhannuksen, ettei edes paluu arkeen tunnu pahalta? Täältä nousee ainakin yksi!

Oma juhannusfiilis tuli polkaistua käyntiin jo keskiviikkona. Aloitin keskiviikkoni äidin luona Jämsästä, josta ystäväni Henri tuli enempi vähempi ex tempore noutamaan minut Rautalammille. Lopulta ilta kuljetti meidät Suonenjoelle, jossa auto vaihtui veneeseen ja matka vei Suontee-järvelle. Olen viettänyt kaikki lapsuuteni kesät perheen kanssa veneillen. Uskokaa huviksenne, kuinka tajuton fiilis oli päästä vesille liki kymmenen vuoden tauon jälkeen! Kalastusreissun kruunasivat makkaranpaisto, kaarnavenekilpailut ja jumalainen auringonlasku pienellä saarella.

Toki haavereiltakaan ei vältytty. Laastarin ja paperin puutteessa pieni haava saatiin paikattua kuukautissiteellä ja kuminauhalla. Poikia nauratti: "Toi on kyllä amispatenttien amispatentti! Kyllä sä Emma jotain oot meiltä oppinu!"


Torstai vietettiin lähinnä herkkujen ja CSI:n neljännen tuotantokauden parissa, ja juhannus jatkui perjantaina Kerkonkoskella mökkeillen. Suunnitelmani oli ottaa iso kasa valokuvia, joita olisi sitten hyvä fiilistellä myöhemmin. Totuus oli kuitenkin hiukan toinen: Heti kokon sytyttämisen jälkeen puhelimesta loppui akku, ja puhelinraukka unohtui auttamattomasti taskunpohjalle lojumaan.
Seuraavat 16 tuntia vietin onnellisessa some-pimennossa paljusta, saunasta, ystävistä ja ruuasta nauttien. Voi sitä vapauden tunnetta.


Vaikka akku (niin oma kuin puhelimen) tuli ladattua lauantaina, vapaudentunne sai yhä jatkua: Vaikka luokittelen itseni hieman kontrollifriikiksi, oli mahtava tunne pakata reppuun uikkarit, pyyhe, hammasharja ja pari olutta ja miettiä, että mitäs sitten tehdään? Lopulta tie vei ystävän luoke saunan ja änärin pariin. Jossain vaiheessa makasin sohvalla saunanraikkaana, lämpöisen viltin alla, lasi vaaleanpunaista skumppaa kädessäni rakkaiden ihmisten pelatessa pleikkaria vieressäni. Life goals. Sillä hetkellä olin onnellinen.

Viikonloppu huipentui sunnuntaihin, joka vietettiin niin ikään ystävien luona. Ensimmäinen kunnollinen kesäpäivä, lämmin auringonpaiste, sauna, muutama omalta osaltani toivoton erä mölkkyä, herkullista kotiruokaa, jäätelötuutit ja standup-videoita Youtubesta. Punapäisyydelleni uskollisena hankin rusketusraitojen sijasta myös kesän ensimmäiset paloraidat.


Mitä muuta juhannukselta voi toivoa?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti