lauantai 17. joulukuuta 2016

Sydämeeni joulun teen

Joululoma. Mitä? Missä välissä se ehti tulla?

Niin vain kuitenkin kävi. Läsnäolovaatimukset tältä syksyltä päättyivät keskiviikkona OKL:n puurojuhlan myötä, ja tänä aamuna palautin viimeisen raportin. Syyslukukausi on paketissa.

Tämä syksy oli edellisiin opiskeluvuosiin verrattuna erityislaatuinen monestakin syystä. Olennaisin syy tällä hetkellä lienee se, ettei tälle joululle kasaantunut valtavasti työtä. Tämä oli siis ensimmäinen vuosi, kun en kokenut murtuvani stressin alla.

Toisaalta tässä syksyssä oli myös omat, stressitekijöiksi luokiteltavat piirteensä. Tämän syksyn aikana olen matkustanut enemmän kuin koskaan. Noin marraskuun puolivälistä alkaen olen viettänyt viikkoni pääsääntöisesti Jyväskylässä. Savonlinnassa olen pyörähtänyt muutaman yön viikossa, kun läsnäolovaatimukset eivät ole antaneet vaihtoehtoja. Kilometrejä tälle syksylle on kertynyt yli 5000. Vaikka olen aina sanonut pitäväni matkustamisesta ja rentoutuvani sen parissa, on liika aina liikaa.

Mutta loma Tulin torstaiaamuna Jyväskylään, ja aion pysyä täällä jouluun saakka. Suunnitelmiin kuuluu nauttia hiljaisuudesta ja vapaista aikatauluista koko sydämeni kyllyydestä. Jere lähti tänäaamuna Helsinkiin. En ollut lainkaan pahoillani siitä, että sain jäädä nukkumaan rauhassa ja herätä omaan tahtiini. Saan tehdä pari päivää omia juttujani, joista todella pidän. Keskittyä itseeni.

***

Yksi juttu, josta todella pidän, on listojen tekeminen (#kontrollifriikki). Siksi halusin koota itselleni vaihteeksi kivan to do-listan, joka on tarkoitus toteuttaa ennen joulua ylhäisessä yksinäisyydessä.

Osta joululahjat. En ole ostanut niitä vielä yhtäkään. Missäpä välissä olisinkaan, kun kaiken vapaa-aikani olen kuluttanut linja-auton penkkiä?

Käy mäkkärissä syömässä. Joo ei ole terveellistä. Mutta on hyvää. 

Käy myös kahvilassa, yksin tai ystävän kanssa. Koska kahvilarakkaus.

Sauno saunavuorolla. Saunavuoro otettiin (lue: Jere otti) syksyllä, mutta olen ehtinyt hyötymään siitä vasta kerran! Okei, ehkä mulla on sittenkin ollut kiireisempi syksy kuin oletin.

Leivo piparkakkutalo. Tai suklaatalo. En ole vielä päättänyt. Tai molemmat!

Katso netflixiä. Gossip Girl tai Gilmore Girls. 

Pelaa simssiä. Koko päivä. Flanellihousut jalassa. Tai aamutakissa. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti