perjantai 6. helmikuuta 2015

Keväthuuto

Maanantaina kuulin vuoden ensimmäiset linnunlaulut. Tänään ensimmäinen havaitsemani asia hitaan heräämisen jälkeen oli sälekaihtimien välistä pilkistävä auringonvalo. Ellen olisi avannut sälekaihtimia ja nähnyt lumen peittämää Jyväskylää, olisin hyvin voinut uskoa kevään olevan jo pidemmällä.

Moni ehkä muistaa periaatekysymykseni siitä, että joulua aletaan laittaa ja odottaa vasta joulukuun alussa. Kevään suhteen kaikilla periaatekysymyksillä voidaan heittää vesilintua. Tiedän, että elämme vasta helmikuuta, tilastollisesti Suomen kylmintä kuukautta, ja että se lasketaan vielä talvikuukaudeksi. Mutta mitä väliä?

Tekisi mieli laittaa aurinkolasit päähän. Lähteä kaupoille etsimään kevätvaatetusta. Tehdä soittolista kevätbiiseistä. Suunnitella vappua. Huutaa ääneen, silkasta riemusta.

 


2 kommenttia:

  1. Suunnittelin tässä justiin kirjoittavani aikalailla samanlaista tekstiä, mutta taidan jättää välistä kun kuvasit mun ajatukset niin kivasti! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi ihana :D Kummallista, miten sitä on aina niin tyytymätön omiin kirjotuksiinsa, löisin vaikka vetoo että sä oisit taas osannu koota mun ajatukset paremmin kun minä ite :D

      Poista